FIBER VAKDAG - 18 JUNI - 2019
DEZE EXPERTS ONTMOET U
OP DE FIBER VAKDAG

DE SPREKERS

Reg Brennenraedts

REG BRENNENRAEDTS
DIALOGIC INNOVATIE & INTERACTIE

OVERCAPACITEIT OP (SEMI)PUBLIEKE GLASVEZELNETWERKEN
In Nederland zijn er verschillende glasvezelinfrastructuren die ten behoeve van (semi)publieke diensten zijn aangelegd. Gemeenten, wegbeheerders, beheerders van stroom- en gasnetten zijn hier voorbeelden van. In sommige gevallen is er sprake van overcapaciteit op de

lees meer

glasvezelnetwerken. Dialogic onderzocht voor het Ministerie van EZK waar deze netwerken liggen en wat de beweegredenen om al dan niet de overcapaciteit commercieel aan te bieden.

Over Reg:

Reg Brennenraedts is een beleidsonderzoeker en strategisch adviseur met bijna vijftien jaar ervaring. Veel van zijn werkzaamheden vinden plaats in de domeinen digitale connectiviteit, digitalisering en innovatie. Binnen deze onderwerpen voert hij vooral analyses uit op het gebied van strategie, beleid, forecasting, evaluaties en finance. De afgelopen jaren heeft Reg meer dan tweehonderd uiteenlopende projecten uitgevoerd. Vooral de Nederlandse publieke sector maakt veel gebruik van zijn kennis en expertise.

LEX WILS
FIBER CARRIER ASSOCIATION

HOE HOOG LEGGEN WE DE LAT?
Nederland heeft een gezonde, competitieve glasvezelmarkt. Maar dat heeft ook een keerzijde: het landschap is versnipperd en netwerken worden niet optimaal benut. Met een exploderende vraag naar connectiviteit en nieuwe diensten als 5G in aantocht, moet worden gekeken naar mogelijkheden om meer samen te werken. Lex legt uit hoe een FCA werkgroep werkt aan

lees meer

een uniforme aanpak op technisch en dienstverlenend niveau.

Over Lex:

Lex Wils is een creatieve, innovatieve, hands-on ondernemer met een trackrecord in telecommunicatie. Hij startte zijn carrière met het bouwen van het pan-Europees glasvezelnetwerk. In zijn functie van Network Deployment Director was hij eindverantwoordelijk voor de bouw van het Eurofiber netwerk in Nederland, België en Duitsland. Met zijn diepgaande kennis over het implementeren van netwerken, werd hij de Innovation Officer, waar hij zijn ervaring heeft gebruikt om de innovatieambities van Eurofiber te versnellen.

Momenteel is hij de voorzitter van de Fiber Carriers Association (FCA), een brancheorganisatie die onafhankelijke glasvezelbedrijven in Nederland met elkaar verbindt en gemakkelijke toegang, samenwerking en innovatie stimuleert. Op deze manier fungeren ze als katalysator voor de (lokale) overheid, het bedrijfsleven en alle andere verbonden partijen.

Peter Rake

PETER RAKE
ECONOMIC BOARD GRONINGEN

PANELLID – PANEL: KWALITEIT EN KWANTITEIT – NIEUWE GLASVEZELNETWERKEN VOOR NIEUWE DIENSTEN
Peter heeft ruim 25 jaar ervaring in de telecomsector, onder meer bij KPN. Hij is verantwoordelijk voor de 5G proeftuin in Noord-Groningen, een initiatief met 11 partners waaronder KPN, Vodafone, TNO, Agentschap Telecom, RUG en Hanzehogeschool . Met ondernemers en organisaties uit

lees meer

de regio, worden innovatieve toepassingen uitgewerkt die gebruik maken van de nieuwste mobiele communicatie. Doel is Noord-Groningen koploper te maken op het gebied van innovatie met 5G.

Peter is tijdens de Fiber Vakdag panellid (panel: Kwaliteit én kwantiteit – nieuwe glasvezelnetwerken voor nieuwe diensten).

Jan Kruithof

JAN KRUITHOF
GEMEENTELIJK PLATFORM KABELS EN LEIDINGEN

PANELLID – PANEL: STILSTAND IS ACHTERUITGANG
Jan is sinds 1981 werkzaam bij de gemeente Zwolle en bij toeval in de bijzondere wereld van de ondergrondse infrastructuur terecht gekomen. Al meer dan twintig jaar is Jan betrokken bij alle onderwerpen met betrekking tot kabel en leidingen op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. In 2012 werd hij bestuurslid van het Gemeentelijk

lees meer

Platform Kabels en Leidingen (GPKL) en heeft hij samen met leden en andere bestuursleden vele projecten uitgevoerd. Sinds een aantal jaren is Jan portefeuillehouder van het thema “Digitale Connectiviteit”

Jan is tijdens de Fiber Vakdag panellid (panel: Stilstand is achteruitgang. Het belang van glasvezelnetwerken voor economie en samenleving).

Jaap van Till

PROFESSOR INGENIEUR JAAP VAN TILL
TILDRO RESEARCH

PANNELLEIDER
Jaap is Elektrotechnisch Ingenieur met veel ervaring in het lesgeven aan business schools en universiteiten. Zo is hij hoogleraar geweest aan de TUDelft en Lector aan de HAN. Hij is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van NAFIN van Defensie en SURFnet4 van het Ministerie van OCW. Naast zijn ervaring binnen het
onderwijs en de overheid is Jaap Network Architect bij

lees meer

zowel James Martin Associates als Arthur D. Little geweest en Partner bij Stratix Consulting. Hij is mede-auteur van de Telecom Wetgeving en werkt momenteel aan Fiber Optic netwerk projecten en aan 5G issues.

Jaap is tijdens de Fiber Vakdag panelleider.

Nanno Busker

NANNO BUSKER
CERTIFIED NETWORKER
ACT2CONNECT

DAGVOORZITTER
Nanno is sinds 1989 werkzaam in de ICT. Hierin heeft hij vele functies bekleed zoals helpdeskmedewerker, trainer, consultant, management en sales. De laatste jaren houdt hij zich bezig met het trainen en coachen van ondernemers op het gebied van communicatie, teambuilding sales en netwerken. Zijn grootste passie is het verbinden van ondernemers om hun netwerk uit te breiden, om

lees meer

meer omzet te genereren, maar ook om meer kennis te delen.

Nanno is de dagvoorzitter van de tweede editie van de Fiber Vakdag.

Andrew van der Haar

ANDREW VAN DER HAAR
MANAGING DIRECTOR
FCA

OPENING
Andrew van der Haar is één van de oprichters en de huidige directeur van de Fiber Carrier Association (FCA). De FCA verbindt de onafhankelijke glasvezelcarriers in Nederland met als missie betere onderlinge samenwerking. Deze samenwerking bevordert de groei van de individuele carrier en daarnaast de kwaliteit van de glasvezelinfrastructuur van Nederland.

lees meer

Naast zijn werkzaamheden bij de FCA, is Andrew directeur van Datacenter Groningen, een state-of-the-art datacenter dat sinds 2011 gevestigd is in de provincie Groningen. Tijdens de Fiber Vakdag verzorgt Andrew onder andere de opening.

Helpdesk

GLASVEZEL HELPDESK

BIJ DEZE STAND KUNT U MET AL UW VRAGEN OVER GLASVEZEL TERECHT
Op de meeting place staat, naast de grote diversiteit aan spelers in de glasvezelsector, ook een ‘glasvezel helpdesk’. Dit is een stand waar u als glasvezelinitiatief met al uw vragen terecht kunt. Verschillende experts zullen plaats nemen achter deze stand en praktijkgerichte voorlichting geven. Denk hierbij aan experts op gebied van financiering, wet- en regelgeving, vergunningen, een plan van aanpak, enzovoort. We